Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ Beta ]

17. 11. 2019. 10:25 >> 10:33
9

TOKOM 2019.

Srbija ima više vježbi sa Alijansom nego sa Rusijom

Iako je nedavna vojna vježba sa Rusijom, tokom koje je u okolinu Beograda dopremljen i najsavremeniji raketni sistem PVO S-400, privukla mnogo pažnje u domaćoj i međunarodnoj javnosti, brojke ukazuju da Vojska Srbije izvodi čak tri puta više vježbi sa NATO i partnerskim zemljama nego sa Rusijom.

Kako prenosi portal Balkanska bezbjednosna mreža, Srbija je tokom 2019. godine održala 17 vojnih vježbi sa drugim zemljama, od čega četiri sa Rusijom i 13 vežbi sa NATO i partnerima.

Vojna delegacije Srbije u Briselu ima svakodnevnu komunikaciju sa predstavnicima Alijanse, a posebno je intenzivna sa državama koje nijesu priznale nezavisnost Kosova.

Iz sjedišta NATO-a se ističe da je srpska vojska učestvovala sa NATO ekspertima u obuci iračkog vojnog saniteta.

Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) sarađuje sa jednom od komandnih centara NATO za protivvazduhoplovnu odbranu CAOC (Combined Air Operation Center) jer je zadužena za vazdužni prostor Crne Gore koja je članica tog vojnog saveza, podsjeća portal Balkanska bezbjednosna mreža.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније