Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

22. 11. 2019. 19:57 >> 19:56

PREPORUKA MINISTARSTVU

I Srbija ide ka neradnoj nedjelji

Povjerenica Srbije za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da će "Ministarstvu trgovine uputiti preporuku da se ne radi nedjeljom".

"Ja iz protesta ne kupujem nedjeljom u tržnim centrima. Počeli smo analizu, i to će biti inicijativa ili preporuka jer to je ogroman broj ljudi koji radi nedjeljom i ne može da bude sa svojom porodicom", kazala je Janković na konferenciji "Poslovanje po mjeri porodica".

Taj skup je u Beogradu organizovala "Biznis info grupa", uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, u saradnji s Unicefom - Srbija.

Janković je na sastanku zatražila da se Zakon o finansijskoj podršci porodicama dopuni poreskim podsticajima za kompanije koje brinu o zaposlenima koji imaju porodicu, i odredbom o obaveznom roditeljskom odsustvu za očeve, saopštila je danas pres služba povjerenice.

Povjerenica je navela da nije dobijala pritužbe o direktnoj diskriminaciji trudnica, majki i žena uopšte postavljanjem pitanja poslodavca "Da li planirate da ostanete trudni?", već je rekla da se zaposlene majke žale na niže zarade, lošije radno mjesto i nemogućnost napredovanja po završetku porodiljskog odsustva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније