Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

23. 11. 2019. 11:02 >> 10:59
16

"MOZAIK SVE JASNIJI"

BIA: Znamo šta je predato ruskom agentu

Načelnik Uprave za analitiku Bezbjednosno informativne agencije (BIA) Srbije Relja Željski izjavio je danas da je Vojno bezbjednosna agencija te zemlje utvrdila šta je ruskom oficiru Georgiju Klebanu predao srpski potpukovnik, koji se vide na nedavno objavljenom snimku, ali nije govorio o čemu je riječ jer je "predmet živ", navodeći da je potpukovnik dostupan srpskim organima.

Željski je za TV Prva rekao da je ustanovljeno više kontakata tog ruskog obavještajca, ali tu primpredaju naša služba nije snimila jer je bila prisutna kontrapratnja, odnosno lica koja je ruski obavještajac angažovao da obezbijede događaj i utvrde da li su srpske službe prisutne.

"To su ljudi koje je on onagažovao, ne moraju nužno da budu Rusi", rekao je Željski, navodeći da su u svakom slučaju angažovani sa preciznim zadacima.

Na pitanje ko je načinio i emitivao snimak koji se pojavio u javnosti, on je rekao da srpske službe "dosta znaju o tome". "Taj mozaik se sve bolje i jasnije vidi ali na tu temu iz operativnih razloga ne mogu da govorim", rekao je Željski.

Odgovarajući na pitanje da li je moguće da je Klebana neka druga, a ne ruska, služba angažovala i da je dvostuki agent, on je naveo da "obavještajni kontakti i njihovo odvijanje dopire do onih granica do kojih dopire granica maštovitosti nekog obavještajca i službe koja kontroliše i usmjerava taj kontakt".

"U istoriji obavještajnog rada zabilježeni su slučajevi ne samo dvojnih već i trojnih i četvorostrukih agenata", rekao je Željski, navodeći da su takvi slučajevi zabilježeni i u okruženju naše zemlje.

On je ponovi da je predmet živ i naveo da se sa utvrdjivanjem kontakta srpskog državljanina i ruskog obavještajca "priča" ne završava, "u tom nekom profesionalnom smislu".

Govoreći o radu srpske službe Željski je rekao da BIA sprema da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću prenese neke veoma važne informacije, koje nijesu vezane za taj slućaj, već neki drugi, koji je za bezbjednost Srbije "mnogo značajniji", ne otkrivajući detalje.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније