Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 11. 2019. 18:08   >>  18:07 7

LIDER S.MAKEDONIJE

"Iselio bih se da nijesam predsjednik"

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski poručio je da bi se iselio iz svoje države da nije predsjednik jer, kako kaže, "niko nije lud da traći svoj život u kom godinama treba da se pregovara o poglavljima, a prosječna plata je 400 eura".

On je rekao da se situacija u regionu neće mnogo razlikovati za dvije godine, ali da države mogu da prosperiraju samo ako koriste domaće resurse.

"Mali Šengen je jedna inicijativa, ali ona neće promijeniti mentalitet ljudi. Za dvije godine bićemo potpuno zavisni od koncepta Evropske unije", rekao je Pendarovski na četvrtom Regionalnom forumu mladih lidera, koji se održava u Novom Sadu.

On smatra da će proces proširenja EU potrajati, jer "imamo informaciju da će u državama članicama biti mnogo problema", zbog nove metodologije koju je predložila Francuska.

"Ako pokušavamo da na Balkanu napravimo malu EU, onda imamo šanse da zadržimo mlade ljude ovde i transformišemo naše društvo, ali istinski, ne birokratski", rekao je Pendarovski.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније