Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92/Ansa; Objavila: M.M ]

28. 11. 2019. 17:37 >> 19:15

NOVI BILANS

Albanija: 47 žrtava zemljotresa

Novi zemljotres jačine 5,1 stepen Rihterove skale pogodio je šire područje Drača u Albaniji. Prema posljednjim informacijama broj žrtava porastao je na 47.

To je jedan od najsnažnijih potresa u tom regionu nakon prekjučerašnjeg razornog potresa.

Prema poslednjim infomacijama, poginulo je 47 osoba. Nakon ove informacije, mediji prenose da je zemljotres u Albaniji najsmrtonosniji u 2019. godini, poslije indonežanskog.

Navedeno je da, iako je odnio veliki broj života, prema stepenu Rihterove skale ne spada ni u deset najjačih u 2019. godini.

Epicentar zemljotresa bio je na dubini od dva kilometra, a zabilježen je 25 kilometara od Drača, odnosno 48 kilometara od glavnog albanskog grada Tirane. Za sada nema zvaničnih informacija.

Prištinska Koha ditore javila je da je oštećena bolnica iz koje su pacijenti panično izletjeli napolje, ali su ljekari, kako se navodi, ostali u bolnici. Policija je stigla u bolnicu kako bi pomogla.

Najnoviji potres se dogodio u Jadranskom moru.

Albanci već dvije noći ne spavaju mirno, a hiljade ljudi boravi van svojih domova.

U zemljotresu koji se dogodio u utorak poginulo je najmanje 40 osoba, a više od 650 je povrijeđeno. Od tada je zabilježeno više od 500 naknadnih potresa.

Mnogi stambeni objekti su srušeni, a spasilačke ekipe otkopavaju i pronalaze ljude za kojima se traga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније