Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 09. 2013. 17:02 >> 17:10

TAJNIM GLASANJEM

Beograd: Smijenjen Dragan Đilas

Dragan Đilas smijenjen je sa mjesta gradonačelnika Beograda. On je smijenjen danas, tajnim glasanjem, što je uobičajena procedura predviđena Statutom grada.

Za Đilasovu smjenu sa mjesta gradonačelnika Beograda glasalo je 60 odbornika SNS, DSS, SPS-JS i PUPS.

Inicijativu za njegovu smjenu juče su podnijeli odborničke grupe Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije. Današnja rasprava o toj inicijativi trajala je više od pet sati. Nakon rasprave, Đilas se zahvalio dosadašnjim koalicionim partnerima SPS-u i posebno PUPS-u, kao i SDPS-u, koji je ostao uz njega "do kraja mandata".

Ovim prestaje mandat gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika i gradskog veća, ali oni ostaju na dužnosti i vrše dosadašnje poslove do novih izbora.

Đilas je istakao da je ponosan na sve što je urađeno u posljednjih pet godina - gradnju mostova, škola, obdaništa, ukupan socijalni program, besplatne udžbenike.

On je naglasio da glavni grad Srbije treba da nastavi u istom prvacu, ali da ga plaše izjave koje stižu od opozicije da grad mora da promeni smjer, dodajući da to on i njegova stranka nikada neće dozvoliti.

U izlaganju pred odbornicima, Đilas je rekao da se nada da će za šest mjeseci ponovo biti gradonačelnik.  

Skupština Beograda ima 110 odbornika. SNS, DSS i SPS-JS zajedno imaju 55, a sa još 4 odbornika PUPS-a imali su većinu od 59 glasova za smjenu Đilasa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније