Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

17. 01. 2020. 13:42   >>  13:40

DMITROV OCJENJUJE

"Izbore će obilježiti prljava kampanja"

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Nikola Dimitrov smatra da će kampanja na prevremenim parlamentarnim izborima biti "prljava".

Prema njegovoj ocjeni, ona će biti prožeta lažnim vijestima, napadima na protivnike i naglašava da je politika ušla u sve pore društva.

Dimitrov je za MIA takođe rekao da je nakon izbora potrebno dostići politički konsenzus u odnosu na takozvanu Pržinsku, odnosno tehničku vladu, jer, kako kaže, ona je imala smisao na prethodnim izborima kada su "jedan čovjek i uski krug oko njega rješavali previše važna pitanja i bio je ugrožen izborni proces".

"To je zaista imalo smisla, jer takva snažna kontrola i zloupotreba državne vlasti onemogućava takmičenje i fer izbore. Ovo sada možda ima takođe smisao, ali, na duži rok, ako smo zemlja u kojoj funkcionišu institucije, i ako imamo takvu ambiciju, smatram da ova vlada oduzima vrijeme za posao", naglasio je Dimitrov.

Kada je riječ o predstojećim izborima on kaže da će to biti haotična situacija sa lažnim vijestima i napadima na pojedince.

Komentarišući posjetu evropskog komesara za proširenje i susjedsku politiku Olivera Varhelja Skoplju, Dimitrov ocjenjuje da jedna od ključnih poruka evropskog zvaničnika jesu očekivanja da se usvoji Zakon o tužilaštvu u toj zemlji prije izbora, kao jedan od preduslova za dobijanje datuma za pregovore sa EU.

Dimitrov smatra da su svi politički lideri, uključujući i opoziciju i njihovog lidera Hristijana Mickoskog, pred testom o tome da li to što postoji u svim programima stranaka, i kažu da predstavlja najviši prioritet - evropska integracija i učlanjenje u EU, "predstavljaju činjenicu ili samo deklarativno opredjeljenje".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније