Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92/Tanjug, Objavio: I. P. ]

17. 01. 2020. 13:50 >> 13:46

LIDER ALBANSKE STRANKE

"Nuđena mi je podjela Makedonije"

Lider albanske vladajuće stranke u Sjevernoj Makedoniji DUI Ali Ahmeti izjavio je da mu je u prošlosti bila nuđena podjela zemlje po etničkim linijama.

On je dodao da je podjelu ekspresno odbio.

Skopski portal Plus info piše da je Ahmeti istakao da bi svaka podjela Sjeverne Makedonije bila štetna i za Albance i za Makedonce u toj zemlji.

"Imao sam ponudu lidera veliki političkih stranaka za podjelu Makedonije, ali sam odmah odbio tu ponudu. Jer svaka podjela ove zemlje bi bila štetna. Veoma štetna za Albance, ali i za Makedonce", naglasio je Ahmeti u intervjuu za ABC njuz.

Rekao je i da nije moguće dijeliti neke stvari "nožem" i da bi, da se dogodilo, to uticalo na kreiranje novih manjina i u Albaniji i u Makedoniji, "što bi otvorilo nove rane".

"Mi nijesmo prihvatili podjelu Makedonije. Ja sam i makedonskim političarima rekao da je ova država moja, koliko je i njihova. Želim da imamo naše simbole i jezik i mi smo postigli te ciljeve. Imamo Univerzitet, jezik u Sobranju i u institucijama, kao i naše simbole", zaključio je Ahmeti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније