Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ RTS; ]

26. 01. 2020. 09:40   >>  09:38 9

OTKLONJENA SUMNJA

U Srbiji nema oboljelih od koronavirusa

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je u Srbiji dosad bio zabilježen samo jedan slučaj kod kineskog državljanina za koji se ozbiljno sumnjalo da može biti u pitanju koronavirus, ali da je na Infektivnoj klinici u Beogradu utvrđeno da je riječ samo o respiratornoj infekciji.

Kako je Lončar rekao za RTS, kineski građanin, koji je predstavnik jedne firme, u Srbiju je došao 13. januara a prve tegobe su mu se pojavile 17/18. januara, nakon čega je odmah bio izolovan i smješten na Infektivnu kliniku, odakle je otpušten tek kada je bilo potpuno sigurno da nema koronavirus već samo respiratornu infekciju.

Lončar je gostujući na RTS-u rekao da je Srbija širenje epidemije koronavirusa shvatila najozbiljnije, kao i da zdravstveni sistem ima pripremljene reagense ne samo za jedan, već za četiri tipa koronavirusa, uz pomoć kojih za dva sata može da se odredi da li je pacijent zaražen koronavirusom ili nije.

On je rekao i da u 21. vijeku nije moguće spriječiti kretanje ljudi, kao i da se posebne mjere pažnje sprovode na graničnim prelazima, naročito prema Hrvatskoj, kao i na aerodromima u Beogradu i Nišu.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније