Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, objavila B.B. ]

28. 01. 2020. 08:40   >>  09:29

HRVATSKA

Pronađeno tijelo nestalog pilota

Pronađeno je tijelo nestalog pilota Tomislava Baturine i olupina helikoptera "Kiowa Warrior" koji se juče srušio u Zlarinskom kanalu kod Zablaća.

Ronioci Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga su zahvaljujući detekciji podvodnog vozila Remus Hrvatske ratne mornarice oko 8 sati i 10 minuta pronašli olupinu helikoptera Kiowa OH-58 D koji se srušio juče u tragičnoj nesreći i tijelo pilota HRV natporučnika Tomislava Baturinu, u šibenskom kanalu, ispred Zablaća.

Istraga je i dalje u toku, te Povjereništvo utvrđuje okolnosti ove tragične nesreće, saopšteno je iz MORH-a, piše Index.hr.

Ranije je javljeno da je potraga za drugim pilotom vojnog helikoptera "Kiowa warrior", koji se srušio u more u Hrvatskoj, trajala cijelu noć, a planirano je i da se nastavi i u toku dana.

Za njim je juče poslijepodne tragalo sedam brodova i helikopter, a uveče su u potragu bila uključena i dva broda i podvodno vozilo Hrvatske ratne mornarice (HRM), kao i operativne službe Ministarstva unutrašnjih poslova i spasilački brod iz Lučke kapetanije Šibenik.

Ranije juče pronađeno je tijelo Marina Klarina.

Helikopter Vojske Hrvatske srušio se juče ujutru u more između ostrva Zablaća i Zlarina.

Nesreća se dogodila tokom trenažnog leta, a helikopter je pao u more pola sata nakon polijetanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније