Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 02. 2013. 17:05 >> 17:01

REGIONALNA SARADNJA

Josipović: U dogledno vrijeme sa Nikolićem

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da mu je regionalna saradnja i dalje jedan od prioriteta i da će se vjerovatno u dogledno vrijeme sastati sa srpskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem.Učiniće to kada budu mogli da pošalju dobru poruku građanima obije države.

Hrvatski predsjednik kaže da je nastavak evropskih reformi i ostvarivanje hrvatskih interesa u Evropskoj uniji čija bi Hrvatska trebalo da postane članica 1. jula ove godine,takođe jedan od prioriteta.

Josipović je najavio skorašnje susrete sa predsjednikom Slovenije i čelnicima BiH.

 

Na kritike da u tri godine mandata nije bio dovoljno kritičan prema vladi premijera Zorana Milanovića iz Socijaldemokratske partije (SDP), Josipović je odgovorio da je dovoljno kritičan i da sve što ima, kaže premijeru, s kojim se povremeno susrijeće.

On je dodao da predsjednik treba da "odoli napasti da bude opozicija", već on treba da bude moderator.

Josipović i Milanović su iz iste stranke, ali je Josipović po izboru za predsjedika zamrznuo članstvo u SDP-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније