Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

02. 02. 2020. 19:31 >> 19:29

KORONAVIRUS U KOŠILUKU?

U Hrvatskoj muškarac u karantinu, čekaju se rezultati

U osječkoj bolnici nalazi se muškarac koji je u izolaciji zbog testiranja na koronavirus.

Prvi nalaz testiranja na koronavirus bio je pozitivan, dok je drugi test bio negativan pa se sada čekaju rezultati još jednog, dodatnog testiranja kako bi ljekari sa sigurnošću znali da li se radi o koronavirusu ili ne, navodi portal Indeks.

"Juče je testiran nekoliko puta, i nalaz još nije zaključen", rekao je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Prema nezvaničnim informacijama, juče su urađena četiri testa, a danas se rade novi jer se sumnja na zarazu opasnim virusom.

Pacijent je, prema nezvaničnim informacijama, pet dana u bolnici, a sad je u izolaciji. Nije bio u Kini niti je u kontaktu sa nekim iz Kine, već je iz Osjeka.

"Osiječka bolnica je spremna za virus", rekao je Capak.

Studentkinja iz Vuhana

Danas oko 12 sati u Zagreb je sletjela Hrvatica koja je prije 12 dana napustila Wuhan. Dočekao ju je krizni štab na čelu s ministrom zdravstva Vilijem Berošem.

Ministar Beroš rekao je kako je zdrava, ali s obzirom na to da dolazi iz regije u kojoj je krenula infekcija, mora se postupiti s obzirom.

Hrvatska građanka nalaziće se dva dana pod nadzorom.

“Biće u krugu porodice, te će se nadzirati njeno zdravstveno stanje. Ako po isteku 14 dana bude zdrava, dobiće rješenje o tome da zdravstveni nadzor nije potreban”, rekao je ministar Beroš.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније