Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 10. 2013. 22:07 >> 22:07
2

NEPRIHVATLJIVO

Lagumdžija: Pokopali smo model podjele FBiH

Bakir Izetbegović i Dragan Čović su na današnjem sastanku iznijeli model koji su kao dogovorili, a u kojem se slažu o principima modela, ali ne i u kartama, kazao je u izjavi za Fenu predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.

Pojasnio je da je predloženi model podrazumijevao crtanje karata u smislu podjele FBiH na dva dijela.

"Od nas se tražilo da načelno prihvatimo model, a da onda crtamo karte, što je za SDPBiH potpuno i apsolutno neprihvatljivo. Njihova ideja bila je podjela FBiH na "zeleni" i "plavi" dio, što je za nas nepojmljivo", rekao je.

 

 

Dodao je da ne zna šta je gore, "da SDA i HDZ narednih godinu dana crtaju karte i oduzimaju vrijeme ili da se uspiju dogovoriti oko tih karata koje bi dovele do još dubljih podjela".

"Jasno sam iznio da SDPBiH to asolutno ne interesuje. Legalistički prihvatam da oni to rade, ali će se SDPBiH svim demokratskim sredstvima boriti protiv "DB" (Dragan i Bakir) metode", kazao je Lagumdžija.

Uvjeren je da je danas "pokopan" ovaj model, ali, dodaje da "ne garatira da se neće ponovo reinkarnirati".

"Veliki broj učesnika sastanka je jasno rekao da ni oni nisu spremni da idu u ovaj proces ukoliko SDPBiH ne želi da učestvuje u tome. Mi ne možemo ići u nešto što je za nas neprihvatljivo, pa makar ostali sami protiv svih", istakao je Lagumdžija.

Danas je konačno, dodao je, BiH dobila veću uključenost Evropske unije u rješavanje ovih ključnih problema.

"Takođe, zaustavili smo sankcije za BiH koje su već bile na horizontu. Iskreno se nadam da će ovaj treći sastanak na visokom nivou rezultirati rješenjem", naglasio je.

Klix.ba

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније