Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

23. 02. 2020. 10:18   >>  11:28 42

VUČIĆ TVRDI

"Srbija se ne miješa u izbore u CG, platićemo dug SPC"

Srbija se nikada nije miješala u pitanje izbora u Crnoj Gori, niti je željela da odlučuje ko je na vlasti, a ko u opoziciji, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On je kazao da će Srbija platiti sve što treba kako bi pomogla Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

Vučić je u jutarnjem programu TV Prva, govoreći o optužbama crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, da se Srbija konstantno miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, rekao da to nije tačno.

Vučić je naveo da se uvijek govori o tome da se oni negdje miješaju i određuju ko će da vlada, a da je istina je drugačija.

Na pitanje da prokomentariše to što je direktor Poreske uprave Crne Gore saopštio da je ta institucija pokrenula kontrolu zbog duga koji ima Mitropolija crnogorsko-primorska SPC i upozorio da će naplata, ako Mitroplija ne plati dug dobrovoljno, naplata biti prinudna, Vučić je rekao da će Srbija platiti sve što treba za SPC u Crnoj Gori.

"Ne znam šta da kažem, nemam nikakav problem sa tim. Ako treba da pomognemo SPC i Mitropoliiji crnogorsko-primorskoj ili bilo kojoj eparhiji u Crnoj Gori po tom pitanju da nam ne bi oduzimali svetinje, pomoći ćemo, platićemo sve što treba da platimo", poručio je Vučić.

On je kazao da su neki u Crnoj Gori mislili da je Crna Gora samo njihova, ali i da su Srbija i Beograd isto njihovi.

"Mi smo imali i imamo mnoge ljude, pogotovo u visokim bezbjednosnim strukturama koji su iz Crne Gore. Ne možeš ti da radiš za agenciju jedne druge zemlje, a da zauzimaš visoke pozicije u Srbiji. Mi smo mnoge od njih očistili, ali ne sumnjam da takvih slučajeva ima još", rekao je Vučić, prenosi B92.

On je dodao da Crnogorci u Srbiji mogu da se osjećaju kao u svojoj otadžbini.

"Mi sa time nemamo problem, problem je što Srbi ne smiju da se osjećaju kao Srbi u Crnoj Gori", kazao je Vučić.

Kako je naveo, "srpski nacionalizam pravio je najviše štete srpskom narodu" i dodao da je u Srbiji eksplozija patriotizma.

Пратите нас на

Коментари42

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније