Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.B. ]

14. 03. 2020. 21:20 >> 07:32

ZARAŽENA 181 OSOBA

Prva žrtva korona virusa u Sloveniji

Stariji muškarac koji je bio zaražen novim korona virusom umro je u Univerzitetskom kliničkom centru u Ljubljani i to je prva žrtva u Sloveniji gdje je zaražena 181 osoba.

Kako prenosi Hina, Vlada Slovenije još nije zvanično potvrdila tu informaciju, koju je prenijela Slovenačka novinska agencija STA pozivajući se na izvor iz najveće bolnice u Sloveniji.

Riječ je o muškarcu iz Metlike, gradića na jugoistoku Slovenije na granici s Hrvatskom, koji je protekle sedmice bio jedno od žarišta zaraze korona virusom, pošto je više osoba bilo zaraženo u sekundarnom kontaktu s ljekarom tamošnjeg doma zdravlja koji se vratio iz Italije i bio prvi slučaj zaraze.

Taj ljekar tri dana nakon povratka sa skijanja iz Italije dežurao je u ambulanti i bio u kontaktu s gotovo stotinu pacijenata, ali i sa štićenicima lokalnog doma penzionera za koje je takođe bio zadužen.

Prva žrtva korona virusa u Sloveniji, po nezvaničnim podacima upravo je jedan od stanara tog doma za starije osobe u kojem je zaraženo sedam štićenika i petoro zaposlenih.

Iz ljubljanskog UKC-a zadnja dva dana javljali da je troje koji su u toj ustanovi u izolaciji i hospitalizovano zbog korona virusa u kritičnom stanju, odnosno na respiratoru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније