Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, objavila B.B. ]

20. 03. 2020. 23:51 >> 23:55

DSK TRAŽI

"Izglasati nepovjerenje Kurtijevoj Vladi"

Demokratski savez Kosova iniciraće izglasavanje nepovjerenja vladi koju vodi Aljbin Kurti, samo mjesec i po od njenog formiranja.

Nezadovoljni građani na Kosovu i Metohiji lupali su u šerpe sa svojih prozora sinoć oko 20 časova, kako bi pokazali nezadovoljstvo zbog političke vlasti, prenijeli su prištinski mediji.

Podsjetimo, Kurti je nedavno sa mjesta ministra unutrašnjih poslova smijenio Agima Veljijua, potpredsjednika Demokratskog saveza, zbog, kako tvrdi, širenja panike i insistiranja da na Kosovu bude uvedeno vanredno stanje zbog koronavirusa.

Izvjestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon podržala je protest građana Prištine i drugih naselja da udaranjem u šerpe sa svojih balkona izraze nezadovoljstvo posljednjim političkim kretanjima na Kosovu.

Ona je na tviteru objavila vijest prištinske televizije KTV sa protesta do kojeg je došlo u četvrtak uveče i izrazila nadu da će Demokratski savez Kosova (DSK) vidjeti sinoćni protest.

"Vrlo dobro. Ljudi na stvaralački i civilizovan način su alarmirani za ono što sam ja nazvala državnim udarom na Kosovu, sa nadom da će to i DSK uvidjeti", napisala je ona.

Na njen post je reagovao predsjednik stranke Alijansa za novo Kosovo Bedžet Pacoli koji je ocijenio da je užasnut načinom na koji Fon Kramon "dijeli lažne vijesti i paniku, nazivajući pučem jednu demokratsku i ustavnu proceduru".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније