Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

25. 03. 2020. 18:53 >> 19:14
1

UKUPNO 442 ZARAŽENIH

U Hrvatskoj potvrđena prva smrt od korona virusa

U Hrvatskoj je trenutno 442 oboljelih od korona virusa, 22 je ozdravilo, dok je jedna osoba umrla, objavio je poslijepodne Nacionalni štab civilne zaštite.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je na konferenciji za novinare u Zagrebu da je patološki nalaz nedavno preminulog starijeg muškarca u Istri potvrdio da je uzrok smrti COVID 19. To je i prva žrtva korona virusa u zemlji.

Što se tiče broja oboljelih, Capak je rekao da je od jutros potvrđeno još 24 novooboljelih, odnosno u posljednja 24 časa njih ukupno 60.

On je ukazao da to nijesu loši podaci budući da je u subotu utvrđeno 78 novih slučajeva, a sada je taj broj manji.

Od ukupno 442 oboljelih, najviše ih je u Zagrebu, 202 osobe.

Direktorka zagebačke infektivne klinike Alemka Markotić rekla je da se od jutros nije povećao broj pacijenata na respiratorima, njih je ukupno deset, ali je jedan od oboljelih u pogoršanju.

"Nadamo se da ćemo uspjeti da poboljšamo njegovo stanje", rekla je Markotić.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je jutros da je od desetoro pacijenata na respiratoru, njih sedmoro u Zagrebu, dvoje u Osijeku i jedan u Rijeci.

Njihova prosječna starost je 61 godina.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније