Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.Mi [ Beta ]

30. 03. 2020. 12:38 >> 12:36

OD KORONA VIRUSA

U BIH preminule još dvije osobe

U Federaciji BiH zabilježena su još dva nova smrtna slučaja od Kovid-19. Preminuo je muškarac iz Mostara i muškarac iz Gornjeg Vakufa.

Preminuli muškarac iz Mostara bio je prvi oboljeli u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a kasnije je objavljeno da su zaražene i njegova supruga i zaposlene u njegovoj firmi sa kojima je bio u kontaktu.

Ovaj 53-godišnjak je po povratku iz Italije dobio temperaturu i respiratorne tegobe.

Oboljeli muškarac je bio u teškom stanju, s obostranom upalom pluća, a danima je njegovo zdravstveno stanje bilo teško.

Muškarac iz Gornjeg Vakufa je preminuo u vozilu Hitne pomoći.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Srednjobosanskog kantona (SBŽ) Sead Karakaš izjavio je da preminula osoba nije imala epidemiološki pozitivnu sliku i nije bio u samoizolaciji, te da je na korona virus testiran nakon smrti.

"Nije imao potvrđene kontakte s nekim ko je pozitivan na koronavirus. Na nama je da istražujemo koji je to nulti slučaj od kojeg se on zarazio i koji su eventualni kontakti", kazao je Karakaš novinarima.

U Federaciji BiH danas je registrovano 13 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Radi se o sedam slučajeva iz Zenice, po jedan iz Bihaća, Cazina i Zavidovića, jedan iz Žepča i jedan službenik EUFOR-a.

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj je testiranjem potvrđeno prisustvo korona virusa kod još jedne osobe, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

U RS je do sada potvrđeno ukupno 201 slučaj zaraze korona virusom.

Novozaražena osoba je muškarac starije životne dobi iz Bijeljine.

"U RS se liječi 71 osoba, od čega 70 u UKC RS, a jedna u Doboju. Imamo 33 pacijenta sa teškom kliničkom slikom, a četiri na respiratoru, koji imaju višestruke komorbiditete, odnosno udružene bolesti", naveo je ministar zdravlja.

U UKC RS u izolaciji je 20 ljudi, koji čekaju na analizu i potvrdu, a na pulmologiji je na liječenju 13 osoba sa lakšim simptomima.

On je istakao da je pod zdravstvenim nadzorom u RS trenutno 15.105 ljudi, a iz nadzora je izašlo 4.669 osoba.

U RS se od korona virusa do sada oporavilo 11 osoba, kojima je dva puta uzastopno potvrđen negativan nalaz, nakon što su prethodno bili pozitivni.

U BiH je ukupno korona virusom zaraženo 340 osoba, a šest osoba je preminulo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније