Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 10. 2013. 18:20 >> 18:20
2

TEŠKE MJERE OPORAVKA

Vučić: Srbija pred bankrotom

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da država jeste pred bankrotom, ali da će biti urađeno sve što je potrebno da se to ne dogodi.

Gostujući na TV Prva, Vučić je najavio da će mjere za ekonomski oporavak biti teške, a ne populističke.

"Kapitalizam znači da nije posao države da nalazi posao, nego da to ne onemogući onom ko može da nađe posao. Nećemo nikome ništa da mažemo na hljeb, to je stvar svakoga pojedinačno, a naše je da ne ukidamo mogućnost da hljeb i džem dohvate na polici", rekao je Vučić.

 

 

Vučić je, odgovarajući na opasku voditelja emisije "Stav Srbije" da se govori o utisku da se samo priča, a da nema rezultata, rekao da se ne mogu velike firme dovesti za 15 dana, da se radi najbolje što se može i što je moguće pa je tako sa "Etihadom" posao završen za 10 mjeseci.

On je podsjetio da je "Jat" godinama građane koštao 40 do 50 milona eura godišnje, a da će to sada biti profitabilna firma i lider u regionu.

Vučić je ukazao i na dva velika posla sa "Mubadalom", prvo izgradnju istraživačkog centra, a zatim i fabrike čipova, kao i fabrike avio djelova koje će snabdijevati "Erbas" i "Boing", ističući da bi realizacija samo jednog od ta dva projekta bila velika stvar za Srbiju.

Prema njegovim riječima, ti poslovi kao i dolazak "Boša" koji je okarakterisao kao najmoćniju njemačku firmu i "Mercedesa", jesu snažna poruka da možemo napraviti velike rezultate. Prvi potpredsjednik je podsjetio i da stižu prvih 100 miliona eura od investitora iz UAE za navodnjavanje sa niskom kamatom a na rok od 25 godina.

Problem je, rekao je Vučić, što Srbija nema projekte koje može da ponudi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније