Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 10. 2013. 18:14 >> 18:14
1

OŠTETILI BUDŽET

Srbija: Policija privela 13 carinika

Srpska policija je privela grupu carinika i njihovih pomagača, koji se sumnjiče da su oštetili budžet države za 227 miliona dinara, prenosi agencija Anadolija.

U akciji koja je sprovedena u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Upravom carina uhapšeno je 13 carinika koji rade u carinskom skladištu u Dobanovcima i dvije osobe zaposlene u špediterskim kompanijama "Global šped" i "Samba eksport import".

“Jutrošnjom akcijom privođenja 13 carinskih službenika osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja, Uprava carina je još jednom potvrdila odlučnost ove institucije u borbi protiv korupcije u sopstvenim redovima”, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje će dalje odlučivati o pokretnju istrage.

Ovo je nastavak akcije pod nazivom ''Učitelj'' u kojoj je od početka aprila ove godine privedeno ukupno 28 osoba, među kojima je i 20 carinika, osumnjičenih da su oštetili državu za oko 250 miliona dinara.

Uprava carina je, kako je navedeno, aktivno učestvovala u akciji ''Učitelj'' koja traje više od godinu dana, obezbijedivši neophodnu dokumentaciju na kojoj je slučaj i zasnovan.

“Carinici koji su do sada privedeni osumnjičeni su kao dio kriminalne grupe, koja je  tokom prošle godine uvezla 113 kontejnera sa garderobom iz Kine, a za koju je podnošena lažna dokumentacija u kojoj je izmijenjena vrsta robe koja se uvozi. Samim tim naplaćen je manji iznos carinskih dažbina i poreza, čime je oštećen republički budžet”, navodi se u saopštenju.

Poručeno je i da sve što je do sada urađeno u pokušaju da se korupcija suzbije daje rezultate, pa će slične mjere i dalje biti preduzimane.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније