Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.B. ]

30. 04. 2020. 23:15 >> 23:19

SASTAV NOVE VLADE

Tači potpisao ukaz o novom mandataru

Predsjednik Kosova Hašim Tači objavio je da je potpisao ukaz o imenovanju novog mandatara za sastavljanje vlade, Avdulahu Hotiju iz Demokratskog saveza Kosova.

Tači je objavio da je od predsjednika DSK, Ise Mustafe, danas dobio pismo kojim ga obavještava da prihvata uslove za imenovanje premijera, da su obezbijedili potreban broj glasova poslanika i da je shodno tome potpisao ukaz o imenovanju Avdulaha Hotija za mandatara za sastav nove vlade.

Mandatar ima 15 dana da pred Skupštinom predstavi program i sastav vlade.

Ukaz predsjednika se dostavlja sekretarijatu Skupštine Kosova, kao i zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine na kojoj će se glasati o novoj vladi kada se za to obezbijede potpisi 40 poslanika, a potom rukovodstvo Skupštine u roku od 48 sati treba da odredi datum održavanja sjednice na kojoj će se izabrati nova vlada.

Današnja "Koha ditore" je najavila mogućnost da Tači i DSK izbor nove vlade organizuju tokom vikenda, u vrijeme kada ne radi Ustavni sud, kako bi se onemogućilo podnošenje zahtjeva za ocijenu ustavnosti Tačijevog današnjeg ukaza.

To je za taj dnevnik izjavio dobro informisani izvor, dodavši da bi se time omogućilo glasanje za novu vladu na čelu s Hotijem, prije no što Ustavni sud bude mogao da donese privremenu mjeru koja bi blokirala to glasanje.

Takav scenario bi mogao da počne da se sprovodi već danas, po završetku radnog vremena, pošto je petak neradni dan, te Ustavni sud ne radi do ponedjeljka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније