Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: M.L.B. ]

11. 05. 2020. 10:57   >>  11:06 2

ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE

Nastavili štrajk, Obradović kaže da nije uzimao hranu

Lider "Dveri" Boško Obradović od jutros nastavlja štrajk glađu ispred Skupštinje Srbije.

Obradović je u izjavi za agenciju Beta odbacio tvrdnje Srpske napredne stranke da je u Skupštini uzimao hranu, podsjetivši da nije moguće ništa unijeti u zgradu, a da to ne provjeri služba obezbjeđenja koja, po njegovim riječima, može da “posvjedoči da je laž” da je unijeta hrana.

“Teško je procijeniti u ovom trenutku dokle će ovo trajati, sigurno je da se moram držati onog što sam rekao – da sam ovdje, da štrajkujem glađu dok me služi zdravlje i dok ne dođe do ispunjenja onog što sam tražio”, rekao je Obradović.

Kako je naveo, “tražio je jednu krajnje razumnu i konstruktivnu stvar, a to je razgovor vlasti i opozicije” koji, kako je dodao, ne može da organizuje predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, jer on za opoziciju nema više nikakav autoritet niti mu se može vjerovati.

On je naveo da to mora biti neka neutralna ličnost, mimo politike, oko koje obje strane imaju saglasnost da može da pozove da se razgovara, dodajući da je spreman svakog trenutka da se odazove pozivu na razgovor u tom slučaju.

Štrajk glađu juče je počeo samostalni poslanik Miladin Ševarlić. Nakon toga u tom vidu protesta mu se pridružio Obradović. Odgovor je uslijedio i iz vladajućeg SNS, pa su štrajk počeli i poslanici Aleksandar Martinović i Sandra Božić.

Martinović i Božić: Ovo nije pritisak na tužilaštvo već protest 

Poslanik Srpske napredne stranke(SNS) Aleksandar Matinović izavio je danas da nema informaciju da li će se tužilaštvo oglasiti povodom nedavnog incidenta na ulazu u Skupštinsko zdanje zbog čega su on i poslanica Sandra Božić započeli štraj glađu.

Martinović je za TV Pink rekao da se iz tužilaštva, koliko mu je poznato, niko nije oglasio povodom njihovog protesta zbog nepozivanja na odgovornost osoba koje su u petak izazvale incidente tokom skupa ispred Skupštine koji su organizovale "Dveri", a dodao je da se "iskreno nada da će oni koji rukovode tužilaštvom raditi svoj posao".

"Ako poslanik, kao što je to u ovom slučaju bio Marijan Rističević, ne može da očekuje zaštitu od napadača i fašista kao što je Boško Obradović i njegovih huligana šta da očekuje običan čovjek", rekao je Martinović.

U izjavi na stepeništu ispred parlamenta gdje štrajkuje glađu, Matinović je rekao da je Obradović oko ponoći "ušao u zgradu Skupštine i jeo, toliko mu je stalo do ideja za koje se zalaže".

Sandra Božić rekla je da njihov štrajk glađu nije "pritisak na tužilaštvo već protest, jer ne radi svoj posao".

Božić i Martinović stupili su juče u štrajk glađu na stepeništu Skupštine Srbije zahtijevajući da tužilaštvo pokrene postupak protiv osoba koje su učestvovale u neredima tokom skupa koji su u petak ispred tog zdanja organizovale "Dveri" tražeći odlaganje izbora i odustajanje od usvajanja izmjena izbornih zakona.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније