Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.B. ]

12. 05. 2020. 21:40 >> 21:39

POKRENULI KONTROLU

U splitskoj bolnici zamijenili identitet dvije pacijentkinje

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš izjavio je danas da se u splitskoj bolnici u aprilu dogodila zamjena identiteta dve pacijentkinje, od kojih je jedna umrla i pod drugim identitetom sahranjena u BiH.

"Ovo što se dogodilo u Splitu veliki je i bolan propust. Izražavam žaljenje i duboko saučešće svima pogođenima", rekao je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civine zaštite u Zagrebu.

On je precizirao da je riječ o drugom slučaju greške i da se za propust mora utvrditi odgovornost. Beroš je naveo da je direktor KBC Split pokrenuo unutrašnju kontrolu i uputio zahtjev za razrješenje o kojem će odlučivati Upravni odbor.

Direktor splitske bolnice Julije Meštrović danas se u Splitu izvinio zbog zamjene identiteta dvije pacijentkinje i istakao da je njegova ostavka moralni čin.

"Sve ćemo detalje istražiti, jer sistem mora da funkcioniše", rekao je Meštrović i najavio da će biti direktor do odluke Upravnog odbora, prenijela je agencija Hina.

Prema pisanju lokalnih medija, zamjena identiteta dogodila se prošlog mjeseca pri prijemu u bolnicu dvije starije i dementne osobe iz dva privatna doma za starije i nemoćne osobe u Segetu i Dicmu.

Agencija Hina navodi da je jedna od njih bila pozitivna na korona virus i u ponedjeljak je vraćena u dom, ali je u domu utvrđeno da nije riječ o njihovoj korisnici.

Druga štićenica je umrla sredinom aprila i ona je sahranjena u Grudama u BiH, a u ponedjeljak se otkrilo da je sahranjena pod drugim identitetom.

Direktor splitske bolnice o svemu je juče obavijestio ministra i podnio ostavku.

Mediji podsjećaju da su u splitskoj bolnici početkom ovog mjeseca takodje zamijenili identitet dvije žene istog prezimena tako što su prvu, koja nije bolovala od korona virusa smjestili u COVID bolnicu, dok su zaraženu štićenicu vratili u Dom za starije i nemoćne osobe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније