Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.B. ]

16. 05. 2020. 11:31 >> 11:30
3

ZA FRANKFURT I CIRIH

Prvi avio-letovi u Srbiji 21. maja

Prvi avio-letovi poslije ukidanja vanrednog stanja u Srbiji biće organizovani 21. maja i to pet letova za Frankfurt i Cirih, saopštila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

Ona je za TV Prva rekla danas da avio-saobraćaj nigdje u Evropi nije normalizovan, da to nijesu redovne linije, već da će služiti za prevoz građana koji žele da se vrate u Srbiju.

Mihajlović je dodala da će strani državljani koji dolaze u Srbiju morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata, a da državljani Srbije ili oni koji imaju boravište u zemlji ili moraju da imaju negativan PCR test ili da idu u samoizolaciju.

"Za naše državljane ostavili smo mogućnost da i ako odu u samoizolaciju, mogu da urade test u referentnoj laboratoriji i da, ako je negativan, prekinu samoizolaciju. Naravno, svi će morati za vreme putovanja da nose maske, i da se pridržavaju i svih drugih procedura”, rekla je Mihajlović.

Govoreći o drumskom saobraćaju, ona je dodala da je prethodnih mjeseci pitanje prelaska granica bilo regulisano posebnim odobrenjima komisije Vlade, a da će relaksiranje mjera u toj oblasti biti vršeno u dogovoru sa ljekarima.

Mihajlović je rekla da će svakako za ulazak u Srbiju morati da se uradi odgovarajući test, i da se ti testovi rade u zemljama iz kojih se dolazi, jer je potrebno odredjeno vrijeme da se dobiju rezultati.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније