Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: M.M. ]

30. 05. 2020. 13:13   >>  13:17 19

BRNABIĆ

"Srbija je neke zemlje stigla i prestigla"

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocijenila je danas da pojedini političari u regionu stvaraju tenzije među zemljama i narodima samo da bi “prikrili da ne trče brzo kao Srbija”.

Brnabić je rekla da je Srbija neke zemlje u ekonomskim oblastima “stigla i prestigla”, da su nesuglasice zvanične Podgorice sa Beogradom posljedica toga, a napomenula je da 28 odsto stanovnika Crne Gore čine Srbi.

“Mi moramo da se bavimo pitanjima Srba gdje god oni živjeli, imamo ustavnu obavezu, i za to se nećemo izvinjavati”, rekla je Brnabić i dodala da se i druge države bave pravima svoje nacije van granica sopstvene zemlje.

Ona je ocijenila da je Srbija sa Mađarskom izgradila strateško partnerstvo upravo na osnovu saradnje Beograda i Budimpešte o pravima nacionalnih manjina.

Brnabić je dodala i da je hapšenje vladike Joanikija u Crnoj Gori bilo politički čin, koji nije smio da se dogodi, uz ocjenu da prema vjerskim osjećanjima “morate da budete posebno oprezni kako ne bi izazivali sukobe”. Sa druge strane, Brnabić je rekla da ne razumiju potrebu kreiranja nove crkvene zajednice u 21. vijeku.

“To u 21. vijeku niko ne želi, osim ako nije (glumac) Tom Kruz”, ocijenila je Brnabić.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније