Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

31. 05. 2020. 18:54   >>  21:01 1

SKUPLJAO POTPISE ZA IZBORE

Beograd: Napadnut Sergej Trifunović

Lider srpskog Pokreta Slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović napadnut je danas u Beogradu.

Kako navodi beogradski mediji, Trifunović je u centralnoj, Knez Mihailovoj ulici, prikupljao potpise za izlazak tog pokreta na predstojeće izbore.

Član predsjedništva PSG Pavle Grbović kazao je za portal Nova S da je prolaznik Trifunoviću vikao da je "izdajnik" i da mu predsjednik Srbije Aleksandar "Vučić skuplja potpise za listu".

"Nakon kraće verbalne rasprave čovjek je Trifunovića udario pesnicom u glavu", rekao je Grbović i dodao da je Trifunović dobro.

Po njegovim riječima, došla je policija i "sklonila sa strane" čovjeka koje je napao lidera PSG.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su privedena dva lica zbog narušavanja javnog reda i mira u centru Beograda.

U saopštenju se navodi da policije sumnja da je Ž.A. (67), nakon kraće rasprave "udario zatvorenom šakom" Sergeja Trifunovića, a potom je "u drugom izolovanom incidentu, došlo do svađe između M.Đ. (65) i Trifunovića, bez fizičkog kontakta".

Policija je privela i Ž.A. i M.Đ. i obavijestila tužilaštvo koje će odlučiti o daljem toku postupka, piše u saopštenju.

Trifunović je, povodom incidenta, izjavio da je ta situacija "srećom brzo riješena" i pozvao je građane da dođu i da se raspitaju o stavovima PSG-a ili "provedu nedjeljno popodne u jednoj dobroj ekipi".

Trifunović je, u pisanoj izjavi, naveo da je čovjek koji ga je fizički napao "danima dolazio i pokušavao nešto da isprovocira i da napravi incident", a izrazio je žaljenje što se napad desio, jer kako je rekao, srećni su što imaju priliku da objasne ljudima svoje političke ideje i stvari za koje se bore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније