Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

03. 06. 2020. 13:23   >>  13:25 2

U PRIŠTINI

Protesti protiv izbora nove vlade Hotija

Dok se u Skupštini Kosova nastavlja rasprava o programu i kadrovskim rješenjima za novu vladu Kosova, ispred Skupštine raste broj učesnika protesta protiv izbora vlade Avdulaha Hotija.

Bilo je pokušaja demonstranata da probiju kordon policije i uđu u zgradu Skupštine. Za sada nema većih incidenata, a okupljeni uzvikuju "Živela vlada Kurtija!" - dosadašnjeg premijera.

Kandidat za premijera Kosova Avdulah Hoti je danas u Skupštini Kosova istakao da će se "na osnovu Ustava Kosova preuzeti odgovornosti za unapređenje procesa dijaloga sa Srbijom".

Hoti: Nema promjene granica

U tom procesu, rekao je Hoti, sarađivaće se s Evropskom unijom i SAD, i "neće se dozvoliti bilo kakva promjena granica ili razmjena teritorija".

On je najavio da će raditi na saradnji s kosovskom opozicijom, posebno u vezi s dijalogom sa Srbijom.

Govoreći o prioritetima njegove vlade Hoti je na prva mjesta istakao suzbijanje pandemije i ekonomski oporavak Kosova, a ostali zadaci su "jačanje države, povećanje zaposlenosti, jačanje konkurentskih vještina".

Hoti je predstavio sastav nove Vlade u kojoj su četiri zamjenika premijera. Besnik Tahiti je prvi zamjenik premijera iz redova Alijanse za budućnost Kosova (ABK), a ostala tri su Driton Seljamanaj iz DSK, Aljbuljena Balja iz Socijaldemokratske inicijative Kosova (SDI) i Goran Rakić iz Srpske liste koji je i ministar lokalne samouprave.

Sjednica se nastavlja izjašnjavanjem šefova poslaničkih grupa o programu i kadrovskim rješenjima za novu vladu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније