Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.B. ]

06. 06. 2020. 16:50   >>  16:47

ODNOSI SA SRBIJOM

Tači pozdravio odluku o ukidanju reciprociteta

Predsjednik Kosova Hašim Tači je pozdravio današnju odluku Vlade Kosova za ukidanje reciprociteta u odnosima sa Srbijom i ocijenio da su njom ukinute sve barijere koje je Srbija, kako je naveo, koristila kao izgovor za blokiranje dijaloga za normalizaciju međudržavnih odnosa između Kosova i Srbije.

Tači je naveo da bi sada pritisak međunarodne zajednice trebalo da bude okrenut prema Srbiji.

"Sada se međunarodni pritisak mora usmjeriti na Srbiju kako bi se bez gubljenja vremena nastavio dijalog, a to se mora završiti uzajamnim priznavanjem dviju zemalja", saopštio je on.

Vlada Kosova je na današnjoj sjednici odlučila da ukine mjere reciprociteta u odnosima sa Srbijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније