Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.B. ]

12. 06. 2020. 19:35 >> 22:23

ISTIČE U SUBOTU

Pendarovski protiv produžetka vanrednog stanja

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas da nema potrebe da se produži vanredno stanje, ali je ostavio mogućnost da se produži za dan-dva zbog parlametarnih izbora.

Vanredno stanje u Sjevernoj Makedoniji uvedeno je 18. marta i ističe u subotu u ponoć. Ako ne bude produženo, parlamentarni izbori će se održati 5. jula, čemu se jedino protivi opoziciona VMRO DPMNE.

Pendarovski je novinarima rekao da će se vanredno stanje produžiti "za par dana" ako se lideri dvije najveće partije - Zoran Zaev iz SDSM i Hristijan Mickoski iz VMRO DPMNE, dogovre da izbori umjesto 5. jula budu "par dana kasnije".

"Želim da pozovem Zaeva i Hristijana da sjednu još danas i da nađu rješenje u interesu države i građana", rekao je predsjednik, ističuči da su potrebni funkcionalan parlamet i legitimna, politička vlada, umjesto sadašnje koja je tehnička.

Predsjednik je rekao da nema potrebe da se produžava vanredno stanje jer je dobio informacije da je obezbijeđeno dovoljno medicinske i zaštitne opreme, i donijete su ekonomske mjere za šta postoji pokriće u budžetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније