Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.B. ]

15. 06. 2020. 17:32   >>  18:09

DOGOVOR PARTIJA

Izbori u S. Makedoniji pomjereni za 15. jul

Vanredni parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji biće održani 15. jula, dogovorile su danas dvije najveće partije, vladajuća SDSM i opoziciona VMRO DPMNE. To je na konferneciji za novinare saopštio lider SDSM Zoran Zaev, ističući da je taj novi izborni datum potvrdio i lider VMRO DPMNE Hristijan Mickoski.

Zaev je istakao da je srijeda 15. jul konačan i posljednji datum za izbore i da će na njima učestvovati i najveća opoziciona patija.

"Danas sam ponovo razovarao sa Mickoskim i on mi je potvrdio da će učestovovati na izborima 15. jula", rekao je lider SDSM i bivši premijer Sjeverne Makedonije.

Zaev je rekao da će zajedno sa Mickoskim o dogovoru informisati predsjednika Sjeverne Makedonije Stevu Pendarovskog da bi ponovo uveo kraće vanredno stanje da bi se ispunili zakonski okviri da izbori budu 15. jula, koji će biti prpglašen za neradni dan.

Prema uredi vlade u Skoplju kojom su odloženi izbori zakazani za 12. april zbog pandemije, izborni proces se nastavlja odmah nakon ukidanja vanrednog stanja i traje preostala 22 dana, što znači da bi bez novog varednog stanje trebalo da budu održani 5. jula.

Jedina partija koja se usprotstavila izborima 5. jula je VMRO DPMNE, a lider te stranke Hristijan Mickoski je u nedelju najavio bojkot ako izbori budu održani tog datuma i rekao da je za njega 15. jul prvi mogući termin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније