Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Mina ]

18. 06. 2020. 08:50   >>  08:53 8

STOLTENBERG

Rješenje je u razgovorima Beograda i Prištine

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenbreg pozdravio je incijative za nastavak dijaloga Beograda i Prištine kao jedinog puta ka rješenju kosovskog problema.

"Pozdravljam činjenicu da Beograd i Priština razgovaraju, jer je jedini način da se riješe izazovi u regionu i neslaganja oko Kosova u razgovorima o političkom rješenju", kazao je Stoltenberg.

On je nakon dvodnevnih razgovora ministara odbrane NATO poručio da ne želi da spekuliše o ishodu sastanka predstavnika Beograda i Prištine u organizaciji SAD 27. juna, ali i naglasio da pozdravlja dijalog.

"Ne mislim da je to lako, ali je važno da se sastanu. Važno je da se nakon dugog perioda bez pravog sastanka dijalog nastavlja i to je prvi korak u pravom smjeru", poručio je Stoltenberg, prenosi Tanjug.

On ocjenjuje da su i Beograd i Priština prepoznali da se tenzije moraju smanjiti i naći put za napredak.

Generalni sekretar NATO naglašava da Alijansa nastavlja da bude prisutna na Kosovu sa tri do četiri hiljade pripadnika koji obezbjeđuju sigurno okruženje za sve grupe na Kosovu.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније