Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavila: M.L.B. ]

08. 07. 2020. 00:50   >>  09. 07. 2020. 06:29 22

I DRUGU NOĆ

Opet haos i sukobi u Beogradu

Demonstranti, koji su se u centru Beograda nekoliko časova sukobljavali sa policijom, oko ponoći su se razišli, a policija je rastjerala posljednje grupe u Bulevaru kralja Aleksandra i u blizini Tašmajdanskog parka. Policijaci i dalje kontrolišu punktove kod Pravnog fakulteta, ispred Doma Narodne skupštine, kod Doma omladine, na Trgu Republike i na Terazijama.

U toj intervenciji policija je pretukla reportera agencije Beta, iako se legitimisao i rekao im da je na novinarskom zadatku.

Oni su ga tukli i na zemlji, a takodje su se vraćali da ga tuku, pa je zadobio povrede glave i uputio se ka Urgentnom centru gde će lekari utvrditi stepen povreda.

Nakon te intervencije, u kojoj je korišćena i velika količina suzavca, više nema većih organizovanih grupa demonstranata u širem centru Beograda.

 

Centrom grada kruže policijska vozila, oklopni automobili i kombi vozila.

Kako navode mediji, među okupljenima u Beogradu bili su opozicioni lideri Vuk Jeremić, Janko Veselinović, Dragan Đilas, Boško Obradović, samostalni poslanik Srđan Nogo, kao i predsjednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Prethodno je došlo do incidenta kada je napadnut Sergej Trifunović koji je zadobio povrede glave.

Povrijeđen je i lider Dveri Boško Obradović koji je izjavio da je dobio nekoliko udaraca tokom, kako kaže, "brutalne intervencije Žandarmerije".

Njega je reporter N1 zatekao kako sjedi na trotoaru na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Takovske. Uz njega se nalazilo još povrijeđenih ljudi.

Nakon toga mediji su naveli da je napadnut i Dragan Đilas, ali je on to demantovao.

Nekoliko hiljada građana okupilo se u Novom Sadu na Trgu, a pridružili su im se studenti. Duga kolona demonstranata zatim je nastavila da se kreće ulicama...

Tokom protesta su oštećene prostorije SNS-a, a razbijena su i vrata Gradske kuće. Ispred Gradske kuće, demonstranti skandiraju "Miloše, odlazi" i "Vučeviću, gdje si".

Grupa mladića u crnim majicama u jednom trenutku je uništila vrata na ulazu u Gradsku kuću.

Nemira je bilo i u Kragujevcu, gdje je policija bacila suzavac na demonstrante koji su kamenicama polomili prozore za zgradi Policijske uprave.

Demonstranti su se razišli, a policija formirala kordon na platou ispred Skupštine grada.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније