Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

09. 07. 2020. 11:06 >> 11:02
2

U BLIZINI RODNOG GRADA

Zapaljena statua Melanije Tramp u Sloveniji

Drvena statua američke prve dame Melanije Tramp u blizini njenog rodnog grada Sevnice u Sloveniji zapaljena je, a nakon toga uklonjena, prenosi Tanjug.

Američki umjetnik Bred Dauni, koji je osmislio i naručio skulpturu, izjavio je da je ona zapaljena 4. jula na američki praznik Dan nezavisnosti.

Dodao je da je sljedećeg dana organizovao uklanjanje statue, prenosi BBC.

Policija navodi da je istraga u toku.

Statua Melanije Tramp u prirodnoj veličini podignuta je u julu prošle godine.

Izradio ju je lokalni umjetnički drvodelja Ales Zupevc poznat kao Maksi, po Daunijevoj narudžbini.

Statua koja prikazuje prvu damu u plavoj haljini, sičnoj onoj koju je nosila na inauguraciji Donalda Trampa i sa rukom nalik drvenoj dasci podignutoj uvis, izazvala je pomiješane reakcije nakon što je podignuta.

Lokalni stanovnici, iako ponosni na najpoznatiji eksponat u gradu, uopšte nijesu bili zadovoljni sličnošću statue sa Melanijom Tramp, nazivajući je "sramotom" i poredeći je sa Štrumfetom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније