Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: R.B. ]

09. 07. 2020. 17:07 >> 17:06
2

NEREDI U GRADU

Šteta u Beogradu skoro milion eura

Zamjenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, saopštio je da je u neredima tokom dvije večeri u tom gradu pričinjena materijalna šteta od skoro milion eura.

Vesić je precizirao da su uništeni automobili, semafori, polomljena autobuska stajališta, uništena kaldrma.

Šteta samo na javnom imovini Grada Beograda iznosi 30 miliona dinara, odnosno 250.000 eura, ne uključujući spaljene privatne automobile, demolirane bašte ugostiteljskih objekata, uništene izloge i drugu štetu na privantoj imovini, kazao je on.

"Kakav je to politički cilj koje ovo huliganstvo treba da opravda, šta žele da postignu sa ovim. Nikad se još nije dogodilo da se Beograd uništava od onih koji su iz Beograda, od mladih ljudi iz Beograda", rekao je Vesić.

On je naveo da je Grad Beograd podnio dvije krivične prijave, od koji jedna na 14.735.000 dinara za uništenu javnu imovinu prve večeri protesta, a druga je na 15.402.000 dinara za štetu u drugoj večeri protesta.

"Tražimo od tužilaštva da ove bandite gone ne samo krivično, nego da plate svu štetu nanijetu Beogradu i privatnim licima. Ako su maloljetni, imaju mame i tate da to plate. Vrijeme je da se zna red i plati šteta za ono što je učinjeno. Oni koji su ovo radili nijesu Beograđani, nego banditi i tako treba da budu tretirani", rekao je Vesić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније