Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

15. 07. 2020. 07:53 >> 08:02
2

PRODUŽENO GLASANJE

Treći dan izbora u Sjevernoj Makedoniji

U Sjevernoj Makedoniji danas se održava treći dan vanrednih parlamentarnih izbora, desetih od osamostaljenja države.

 

Izborni dan, koji je proglašen za neradni, zbog pandemije kovida-19, biće produžen za dva sata i trajaće od 7.00 do 21.00, a glasaće se na 3.480 biračkih mjesta za 15 lista.

Izborne ankete za pobjedu daju blagu prednost vladajućem Socijaldemokratskom savezu (SDSM), nad opzicionim VMRO DPMNE, a u albanskom bloku partiji DUI pred koalicijom Alijansa za Albance i Alternativa.

Analitičari očekuju da će borba biti neizvesna do kraja i da će na rezultate bitno uticati izlaznost, a lideri partija su u finalnim obraćanjima pred izbornu tišinu pozvali građane da masovno izađu i glasaju.

Pravo glasa ima 1.814.263 građana.

Izbori prvi put traju tri dana - prvi su u ponededjeljak glasali zaraženi korona virusom, u utorak su glasali bolesni i zatvorenici, a danas, na izborni dan, glasaju svi ostali punoletni građani koji na biračkim mjestima moraju da poštuju propisane epidemiološke protokole.

Na ovim parlamentarnim izborima u Državnu izbornu komisiju je akreditivano 2.508 posmatrača iz Sjeverne Makedonije i 96 iz inostranstva, kao i 55 stranih novinara.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније