Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta ]

16. 07. 2020. 06:44   >>  06:42

PARLAMENTARNI IZBORI

S. Makedonija: Vladajući SDSM proglasio pobjedu

Šef Izbornog štaba vladajućeg SDSM Ljupčo Nikolovski proglasio je pobjedu koaliciije oko te partije "Možemo" na vanrednim parlamentarnim izborima u Sjevernoj Makedoniji.

 

U pres centru te koalicije, koja okuplja oko 25 stranaka, u jednom skopskom hotelu, Nikolovski je svoje obraćanje  novinarima počeo uzvicima: "Pobjeda, pobjeda, pobjeda!"

"Koalicija Možemo, prema podacima Centralnog izbornog štaba, u ovom trenutku, u rastećem trendu, vodi sa dva mandata (ipred VMRO DPMNE). Imam tu čast kao šef Centralnog izbornog štaba da proglasim pobjedu mog SDSM i ove najveće koalicije. Poslije punih 18 godina proglašavamo pobjedu na parlametarnim izborima", rekao je Nikolovski.

Visoki funkcioner vladajuće SDSM je još poručio suparničkoj VMRO DPMNE Hristijana Mickoskog da "mora da  pronadje novo rukovdstvo".

U Sjevernoj Makedoniji su u srijedu održani vanredni parlamentarni izbori na kojima su gradjani 120 poslanika u Sobranju birali izmedju 15 lista koalicija i stranaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније