Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 07. 2020. 11:56 >> 11:55
1

DAČIĆ OCIJENIO

EU ne može biti potpuna bez Zapadnog Balkana

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da Evropska unija ne može biti potpuna bez Srbije i Zapadnog Balkana.

 

On je rekao da je KFOR garant Briselskog dogovora i garant opstanka Srba na Kosovu, te da je važno da KFOR ostane u nesmanjenom obimu na Kosovu, prenosi N1.

Dačić je istakao da se Srbija snažno protivi transformaciji kosovskih snaga bezbjednosti u oružane snage (vojsku) i da je važno da jedinice sačinjene od Albanaca ne mogu da ulaze na sjever Kosova, bez saglasnosti komandanta KFOR i lidera Srba na sjeveru.

"Zato očekujemo da KFOR djeluje preventivno u cilju sprečavanja takvih akcija na sjeveru Kosova", poručio je Dačić.

On je rekao da su NATO i Srbija upućeni jedni na druge i da je saradnja primarno usmjerena na stabilnost regiona.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније