Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 10. 2013. 09:50 >> 09:52

ZLATNA GROZNICA

Planina u Srbiji skriva 72 tone zlata!

Na planini Crni vrh kod Bora ima ukupno 72 tone zlata, rezultat je geološkog istraživanja kanadske kompanije Avala risorsiz.

Šef istraživačkog tima Justin Van Der Torn objavio je kako je sada moguće početi s detaljnom ekonomskom procjenom projekta kako bi se utvrdilo je li moguće otvoriti rudnik, pišu beogradski listovi.

"Čak 95% prvobitne procjene resursa na istraživačkom polju prelazi sa pretpostavljenih u višu klasu induciranih resursa", naglasio je Van Der Toorn.

Prema njegovim riječima, utvrđeno je i novo istraživačko područje nazvano Korkan istok, koje tek treba proći kroz klasifikaciju.

"Kao najveća istraživačka kompanija i imajući u vidu da smo u proteklih osam godina u ovaj projekt investirali preko 100 miliona dolara, veoma nam je drago da projekt pokazuje ovakve pozitivne rezultate i da se kreće uzlaznom linijom", rekao je Van Der Torn.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније