Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta ]

04. 08. 2020. 11:46 >> 11:48

PLENKOVIĆ PORUČIO

Šaljemo novu poruku u odnosu Hrvata i srpske manjine

Hrvatski premijer Andrej Plenković ocijenio je danas ključnim da se 25 godina poslije Oluje šalje nova poruka u odnosu Hrvata i srpske manjine, Srbije i Hrvatske, kao i o tome kakva se Hrvatska gradi.

 

"Što se tiče dolaska potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, mogu reći da je ova moja inicijativa bila logična, prirodna, normalna. Ključno je da 25 godina nakon Oluje šaljemo važan signal gdje politički predstavnik SDSS-a, ujedno i potpredsjednik Vlade, dolazi na Oluju i šalje novu poruku za hrvatsko društvo", rekao je Plenković poslije polaganja vijenaca na Mirogoju uoči Dana pobjede.

Manjine su integralni dio hrvatskog društva i njihovi zastupnici su hrvatska pravna i politička tekovina proteklih 30 godina, istakao je Plenković, dodajući da se samo na taj način mogu čvrsto ukorijeniti hrvatske vrijednosti i ono na čemu se Hrvatska temelji i što su i evropske vrijednosti, prenosi agencija Hina.

Upitan hoće li Vlada zauzvrat imati promjene u politici bolje integracije Srba vezano za dolazak Miloševića u Knin, rekao je da su svi predstavnici manjina, pa i srpske bili u parlamentarnoj većini i u prošlom mandatu te da je sada njihova participacija viša.

"Na tragu tog međusobnog povjerenja koje imamo ćemo raditi, kao i u prošlom mandatu, na ravnopravnosti svih gradjana i da im omogućimo na dostojanstven način život u skladu sa standardima 21. vijeka. Konkretno to znači i struju i vodu u onim krajevima koji su možda zabačeni", naglasio je Plenković.

Što se tiče odlaska ministra branitelja Tome Medveda u Grubore i srpska sela bez struje i vode, Plenković je rekao da taj njegov odlazak nije trgovina.

"To je važan politički civilizacijski gest Vlade gdje poštujemo sve žrtve. Svjesni smo posrtaja i nedjela koji su se dogodili nakon Oluje i smatramo da je dobro i primjereno da odamo odgovarajuću počast i žrtvama koje su bile sa srpske strane", rekao je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније