Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

06. 08. 2020. 14:28   >>  14:31 1

OPOZICIJA NA KOSOVU

Skupljaju potpise za izglasavanje nepovjerenja Vladi Hotija

Pokret Samoopredjeljenje (PS) objavio je danas da je započeo da prikuplja potpise za zahtjev za izglasavanje nepovjerenje vladi kosovskog premijera Avdulaha Hotija.

Potpredsjednica Skupštine Kosova iz redova Samoopredjeljenja Arberie Nagavci rekla je da na Kosovu ne postoji nijedan građanin koji nije svjestan da je Hotijeva vlada nelegalna i nelegitimna.

"Ova vlada je neustavna i nezakonita. Kosovu je potrebna vlada koja dokazuje da se može upravljati čistim rukama", rekla je Nagavci na konferenciji za novinare.

Šef poslaničke grupe PS Redžep Seljimi rekao je da će poslanička grupa tog pokreta danas početi sa prikupljanjem potpisa za izglasavanje nepovjerenja vladi.

"Od danas će parlamentarna grupa PS početi sa prikupljanjem potpisa za izglasavanje nepovjerenja Vladi. Vladavina nelegitimne vlade, humanitarna katastrofa, zarobljavanje države, potčinjavanje Srbiji, i mnogo drugoga su dovoljni razlozi da svaki poslanik podrži smjenu vlade", rekao je Selimi, pozivajući sve parlamentarne grupe, poslanike da podrže taj predlog.

Kazao je da će obezbijediti 61 glas, koji je potreban za obaranje Vlade.

Posljednjih dana, posebno kada je u pitanju dijalog sa Srbijom, javno su došla do izražaja neslaganja između Demokratskog saveza Kosova i premijera Hotija sa jedne strane i članica koalicije Alijanse za budućnost Kosova i Socijaldemokratske inicijative.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније