Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta ]

13. 08. 2020. 11:18   >>  11:18 9

DAČIĆ O PREGOVORIMA

Srbija želi kompromis oko Kosova

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija bila jasna da želi kompromis u rješavanju kosovskog probelema i da želi dijalog, ali "ne prihvata nametanje unaprijed pripremljenih rješenja". 


"Medutim, Priština ne samo da ne želi kompromis, nego lažu, cijela im je politika zasnovana na lažima. Oni nešto potpišu i onda ne žele da to sprovedu, kao što je slučaj sa Briselskim sporazumom i Zajednicom srpskih opština", rekao je Dačić za TV Prva.

Prema njegovim riječima, postavlja se pitanje svrsishodnosti takvog dijaloga u kojem "ne znate da li ste se nešto dogovorili".

On je rekao da Priština misli da će Srbija biti slaba kao nekada i da će "morati da prihvati nešto pod pritiskom i ucjenama".

"Zato im smeta jaka Srbija", rekao je Dačić, navodeći da je prije osam godina Srbija bila u izuzetno nepovoljnom položaju, ali je zatim uspjela da preokrene situaciju, pa je 18 zemalja povuko priznanje Kosova.

Na pitanje da li Srbija nastavlja kampanju povlačenja priznanja Kosova, on je rekao da je prihvatila ono što je (specijalni predstavnik američkog predsjednika za dijalog Beograd i Prištine Ričard) Grenel tražio "kako ne bi ispalo da mi ometamo dijalog".

"Mi smo prihvatili taj neki moratorijum ali pratimo situaciju kako se Priština ponaša", rekao je Dačić.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније