Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.Mi. [ b92 ]

04. 09. 2020. 16:07 >> 16:07
2

VRŠI PRITISAK NA HOTIJA

Haradinaj traži odbijanje sporazuma

Nekoliko sati prije potpisivanja sporazuma Beograda i Prištine u Bijeloj kući tenzije pravi Ramuš Haradinaj koji traži odbijanje sporazuma, piše Gazeta ekspres.

Amerikanci upozoravaju na sankcije protiv njega.

Očekuje se da će danas biti potpisan sporazum između Prištine i Beograda u Bijeloj kući, pod nadzorom američkog predsjednika Donalda Trampa.

Preostalo je oko tri sata do Trampovog sastanka sa kosovskim premijerom Hotijem i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, postoji napetost unutar kosovske delegacije u Vašingtonu, koju predvodi premijer Abdulah Hoti.

Gazeta ekspres saznaje da lider AAK-a Ramuš Haradinaj, koji je dio vladine koalicije, vrši pritisak na Hotija da ne potpiše sporazum.

Prema Haradinaju, sporazum, o kojem su se strane već dogovorile, ne bi trebalo da bude potpisan.

Alijansa za budućnost Kosova (AAK) Ramuša Haradinaja saopštila je danas da se ne slaže sa jednom tačkom sporazuma koji treba da danas u Vašingtonu potpišu delegacije Beograda i Prištine u prisustvu američkog predsjednika Donalda Trampa.

Gazmend Silja, iz Alijanse nije precizirao o kojoj je tački riječ i šta ona predviđa, ali je za porištinsku Kohu rekao da ta partija „neće dozvoliti da bilo ko drugi upravlja dijelom teritorije Kosova".

On je tako donekle pojasnio vijest "Gazete ekspres" da Haradinaj vrši pritisak na kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ne potpiše sporazum.

"Ni na koga ne vršimo pritisak. Zalažemo se za odbranu ustavnosti Kosova", poručio je Silja.

Amerikanci su u međuvremenu upozorili da će svako ko se usprotivi nalogu imati Sjedinjene Države protiv sebe.

U međuvremenu, Hoti je spreman da potpiše sporazum, koji je dogovoren u jučerašnjim razgovorima, koji su takođe održani u Bijeloj kući.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније