Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

05. 09. 2020. 19:27 >> 19:25
2

KURTI

Hoti potpisao štetan sporazum

Lider pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti rekao je danas da je "nelegalni" premijer Kosova Avdulah Hoti u Vašingtonu potpisao sporazum štetan za Kosovo.

Prema njemu jučerašnji događaji su pokazali da se predizborna kampanja u SAD nastavlja.

"Sinoć su, u prisustvu predsjednika (SAD Donalda) Trampa, nelegitimni kosovski premijer i autokratski predsjednik Srbije potpisali sporazum sami sa sobom", napisao je Kurti na Fejsbuku i iznio niz kritika ocijenivši da potpisani dokument ide na štetu Kosova.

On je ocijenio da je moratorijum na pitanje članstva i "propitivanje upotrebe Gazivoda ogroman neuspjeh" i da su "svi u regionu svjesni da mini šengen pomaže hegemoniji Srbije u ovom dijelu Evrope".

Prema njegovim riječima kosovska delegacija je zaboravila i ignorisala zločine i štete tokom rata, dug koji Srbija ima prema Kosovu.

"Koncesije u Ahtisarijevom planu za manastire i crkve nijesu morale da se pogoršavaju još više u Vašingtonu, kao da Srbija nije dobila dovoljno. Albanci u Preševu, Medveđi i Bujanovcu nijesu odbranjeni, pa čak ni riješeni njihovi problemi. Srbija je tražila pristup moru, uzela ga je, tražila finansije, tražila preusmjeravanje željeznice do Merdara, dobila ga je. Tražila mini šengen, dobila ga. Dakle, nigdje nije obećano uzajamno priznanje", smatra on.

Kurti je postavio pitanje "šta je ova delegacija donijela na Kosovo u odnosu na Srbiju" i odgovorio: "Štetu, sramotu i opasnost".

On je ocijenio da Izraelu treba zahvaliti na priznanju, ali da je priznanje Kosova i Izraela nešto što je između tih zemalja, uz pomoć Sjedinjenih Država, a da Srbija nema razloga da bude umiješana u kosovske odnose sa Izraelom.

"Ne kupujemo priznanje od Izraela ustupajući suverenitet Srbiji", kazao je Kurti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније