Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

07. 09. 2020. 08:53   >>  08:52

META ODREDIO DATUM

Parlamentarni izbori u Albaniji 25. aprila

Predsjednik Albanije Iljir Meta odredio je 25. april za datum narednih parlamentarnih izbora, od kojih zavisi početak pregovora s Evropskom unijom.

Datum kada će biti birano svih 140 poslanika Meta je objavio danas, poslije razgovora s predstavnicima političkih stranaka prethodnih dana i julskog usvajanja ustavnih amandmana koji treba da doprinesu boljem izbornom procesu.

Svi izbori u postkomunističkoj Albaniji bili su obilježeni neregularnostima, uključujući kupovinu glasova i manipulacije sa brojanjem glasova.

Poslije usvajanja ustavnih amandmana, izbori će biti održani s otvorenim listama kandidata i elektronskom identifikacijom birača.

Amandmani su usvojeni poslije posredovanja SAD, EU i Velike Britanije koje je pomoglo albanskim strankama da postignu sporazum.

Većinu u parlamentu trenutno ima Socijalistička partija Albanije premijera Edija Rame, čija se pobjeda očekuje i na narednim izborima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније