Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 09. 2020. 10:19   >>  10:19 1

JEREMIĆ SMATRA

Vučić uveo Srbiju u ozbiljan bezbjednosni rizik

Predsjednik Narodne stranke i bivši srpski šef diplomatije Vuk Jeremić ocijenio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uveo tu zemlju u "ozbiljan bezbjednosni rizik" obavezivanjem da Hezbolah u cjelosti tretira kao terorističku organizaciju, jer je Srbija "sa aspekta Hezbolaha time postala legitimna meta".


Na sastanku Gradskog odbora Narodne stranke u Novom Sadu Jeremić je rekao "SAD i Izrael, a sada i Srbija, tretiraju i vojno i političko krilo Hezbolaha kao terorističku organizaciju, dok je za sve ostale (države svijeta) teroristička organizacija samo vojno krilo".

"Srbija ni izdaleka nema kapacitet kao SAD i Izrael da se zaštiti od takvih izazova. Hezbolah je jedna od najopasnijih organizacija na svijetu", ukazao je on.

Jeremić je podvukao da su "u posebnoj opasnosti pripadnici Vojske Srbije koji se nalaze u sklopu međunarodne mirovne misije UN u Libanu, gdje je Hezbolah jedan od najdominantnijih vojno-političkih i društvenih aktera".


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније