Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 09. 2020. 11:23 >> 11:23
16

"FLOSKULE"

Dodik: U BiH neće biti rata

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u BiH neće biti rata, već da su to "floskule kojima Bošnjaci iz Sarajeva nastoje plašiti strance".

 

"Prijeteći ratom oni žele zadržati svoje pravo da budu tutori i da majorizuju druga dva naroda u BiH. Ako žele Bosnu kao većinski narod, onda moraju dati mnoge koncesije", kazao je Dodik za "Večernji list", izdanje za BiH.

On je, medjutim, najavio mogućnost da Srbi i Hrvati zatraže izlazak iz BiH, jer im se, kako je kazao, osporavaju prava zagaranovana Ustavom i Dejtonskim sporazumom.

Dodik je ocijenio da Bošnjaci "u svojoj arognaciji osporavaju postojanje drugih naroda i da ne bi prešao preko uvrede (lidera SDA Bakira) Izetbegovića Hrvatima da su manjina".

On je dalje kazao da u BiH ne može da postoji gradjanska država, navodeći da je to "pogubna varijanta i podvala koju Bošnjaci guraju Srbima i Hrvatima".

S druge strane, naglasio je on, Hrvati i Srbi insistiraju na konstitutivnosti naroda i paritetu iz Dejtona, "dok se drugačije ne dogovorimo".

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније