Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 09. 2020. 16:51   >>  16:52

U HRVATSKOJ

Nakon pogrešne terapije pacijent preminuo

Jedan 62-godišnji pacijent u Čakovcu, u Hrvatskoj, umro je tokom hemodijalize, jer je tokom tog postupka primio pogrešno sredstvo, saopštila je danas županijska bolnica u tom gradu.

U saopštenju koje prenose mediji navodi se da je pacijentu, kome je izrečena mjera samoizolacije zbog kontakta s osobom zaraženom korona virusom, 29. septembra obavljena rutinska terapija hemodijalize.

"Tokom postupka je intravenski primenjeno nedozvoljeno sredstvo koje se inače rutinski primjenjuje lokalno kod takvih i sličnih postupaka. Uprkos momentalno preduzetim mjerama maksimalnog intenzivnog i reanimacijskog liječenja, nastupilo je multiorgansko zatajenje organa i smrt pacijenta, pa je indicirana obdukcija", navedeno je u saopštenju bolnice.

U toku postupci radi "razjašnjenja neočekivanog neželjenog događaja", a obaviješteno je i nadležno ministarstvo.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je novinarima u Zagrebu da je u bolnicu upućena zdravstvena inspekcija i da je riječ o sumnji na stručnu grešku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније