Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/Tanjug ]

07. 10. 2020. 07:20 >> 07:20
4

ĐURIĆ VJERUJE

Hoti nije za dijalog, želi samo priznanje

Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić ocijenio je da Priština nije zainteresovana za dijalog i da je joj normalizacija odnosa služi samo da iznudi priznanje.

 

"Ucjenjivačka strategija (kosovskog premijera) Avdulaha Hotija, osim što ruši dijalog Beograda i Prištine, sadrži poruku da Priština nije zainteresovana za bilo kakvu normalizaciju, već da je za Prištinu normalizacija samo sredstvo da se iznudi priznanje", istakao je Đurić.

Prema njegovim riejčima, Hoti se koristi sredstvima profesionalnih ucjenjivača kako bi i Srbiju i Evropsku uniju pokušao da dovede pred svršen čin, nudeći izbor između blokade dijaloga i priznanja samoproglašenog Kosova od strane Beograda.

Đurić je istakao da je za Beograd je proces normalizacije odnosa, ne sredstvo, već cilj, jer je iskreno zainteresovan da se postepeno u regionu stvori atmosfera u kojoj nerješive nesuglasice neće rezultirati neprijateljstvom i konfliktima.

"Srbi na Kosovu neće biti Hotijevi taoci, i mi ćemo i nadalje biti uporni u nastojanjima da otvorena pitanja rješavamo za pregovaračkim stolom, ali evropskim partnerima moram da poručim da situacija u koju nas Hoti dovodi svojim političkim bezobrazlukom postaje sve apsurdnija, tako da se iskreno brinem za budućnost dijaloga", naveo je Đurić.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније