Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 10. 2020. 06:58   >>  06:58

PLENKOVIĆ OCIJENIO

Milanović dovodi u pitanje instituciju Predsjednika

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da predsjednik države Zoran Milanović svojim izjavama pokazuje nekoliko destabilizirajućih smjernica svoga rada, relativizuje borbu protiv korona virusa i radikalizacije i da će, ako tako nastavi, dovesti u pitanje svrhu institucije Predsjednika.

 

Plenković je rekao da Milanović jako dobro zna na šta je mislio kada je rekao da predsjednik sije sjeme zla od 2016. godine.

"U proteklih devet mjeseci koliko je na dužnosti, umjesto da igra ulogu koja mu je namijenjena u skladu sa Ustavom, on na politički način pokazuje nekoliko destabilizirajućih smjernica svoga rada", rekao je Plenković.

Naveo je da Milanović pokazuje nepoštovanje prema himni, Danu državnosti, konstitutivnoj sjednici Sabora, da je glavni pokretač inicijative o propitivanju ustavnosti i zakonitosti rada Nacionalnog štaba civilne zaštite, odnosno borbe protiv epidemije.

"On je u hrvatskoj javnosti rekao da je korona nešto poput karijesa. Ako je neko u stanju to da kaže, a u posljednja dva dana imamo više od 1.000 zaraženih, otprilike 350 ljudi koji su do sada umrli, onda je to podrivanje aktivnosti u borbi protiv kovida-19 i to dolazi od predsjednika Republike", poručio je Plenković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније