Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

23. 10. 2020. 22:15   >>  22:13 2

ODGOVORIO NA OPTUŽBE

Plenković poručio Milanoviću da laže

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković odgovorio je danas na optužbe predsjednika države Zorana Milanovića rekavši da je na današnjoj konferenciji za novinare iznio niz laži.

"Ponovno se vidi teški kompleks poraza na parlamentarnim izborima 2016. Njegov ton prema meni je ponovo bio potcjenjivački a osim toga je iznio niz laži i neistina", rekao je Plenković na konferenciji za novinare koju je sazvao samo sat pošto je Milanović završio svoje obraćanje medijima.

Milanović je na toj konferenciji za novinare rekao da je sazvao da bi reagovao na Plenkovićeve optužbe da je on odgovaran za govor mržnje i radikalizaciju društva zbog izjava 2016. Kao i da su te izjave dovele do nedavnog oružanog napada ispred Vlade. Predsjednik države je, među ostalim, rekao da je Plenković bio štićenik svih režima, što je obrazložio time da je izbjegao službenje vojnog roka u bivšoj Jugoslaviji na osnovu lažne dijagnoze anemije, te da mu je cilj samo lična korist. On je ocijenio da je odbijanjem da sazove sjednicu Veća za nacionalnu sigurnost, a govori da je oružani napad na Vladu bio terorizam, Plenković javnosti "pokazao jezik, ili srednji prst".

Predsjednik Vlade potom je sazvao konferenciju za novinare na kojoj je naveo da nije rekao da je Milanović glavni uzrok radikalizma, ali da je "dao fini obol govoru mržnje" i da indikativnim smatra što njegove teze o Plenkovićevoj majci kao "vojnoj lekarki" (upotrebljena srpska riječ na ekavici) šire "njegovi trbuhozborci i radikalna desnica".

"To je to blato, kora od banane, koje baca pod moje noge", dodao je premijer.

Prema njegovim riječima, pređena je crta, jer je nedavno jedan mladić namjerno pucao u policajce ispred Vlade.

Predsjednik Vlade je odgovorio i na optužbe o lažnoj anemiji rekavši da veliki broj članova njegove porodice ima anemiju.

Ocijenio je i da je Milanovićevo ponašanje "van svih okvira" i da je postao nervozan od otvaranja antikorupcijske istrage protiv direktora "Jadranskog naftovoda" (Janaf) Dragana Kovačevića u čije je privati klub u Zagrebu dolazio i predsjednik države, ali i brojni ministri iz Plenkovićeve vlade.

Naveo je da je predsjednik države "proricatelj budućnosti", reagujući tako na njegove izjave da će Plenković 2024. otići u Evropski parlament.

Na pitanje novinara smatra li primjerenim da on i predsjednik države sazivaju vanredne konferencije za novinare zbog ličnih odnosa u vrijeme kada se država suočava s brojnim problemima, poput korona krize, Plenković je odgovorio da će "odgovarati Milanoviću kad su svi drugi ućutali".
"Ako će svi drugi ćutati, ja kao predsjednik Vlade i HDZ nemam pravo ćutati na laži, uvrede i neistine svjestan da to nije prirotetna tema. Ovo je moj usputni sport… Radim to radi zaštite integriteta sebe, svoje porodice, pa i Vlade”, rekao je premijer.

Predsjednici Vlade i države već duže vrijeme razmenjuju verbalne uvrede, pa je tako Milanović Plenkovića nazvao "50-godišnjim narikačem" i "herojskim zecom", a Plenković njega "54-godišnjim šmrkavcem", "piromanom koji se prerušio u vatrogasca", a juče i "zlostavljačem i neradnikom".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније